MON Fórum : Keresztény egyházak, keresztény vallások - MON Fórum

Ugrás a tartalomhoz

 • (66 Oldal)
 • +
 • « Első
 • 35
 • 36
 • 37
 • 38
 • 39
 • Utolsó »
 • Nem indíthatsz témát.
 • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

Keresztény egyházak, keresztény vallások Értékeld a témát: ****- 8 szavazás

#721 Felhasználó nem aktív   Satrafa Ikon

 • Törzsvendég
 • Csoport: Members
 • Hozzászólás: 5154
 • Csatlakozott: 02-April 07

Elküldve: 27 December 2009 - 05:49 PM

Imádom, mikor kőbolsik szentfazekat játszanak.
Szórakoztató.
Ebben a műfajban szili elftársnőt nem lehet lekörözni, mindig mosolygásra késztet, ha templomban látom.
Itt is van egy-két identitászavaros díszpéldány, háááát, inkább nem mondok semmit. :)
0

#722 Guest_margomargo_*

 • Csoport: Guests

Elküldve: 27 December 2009 - 05:57 PM

Üzenet megtekintéseIdézés: Satrafa - Dátum: 27 December 2009 - 06:49 PM

Imádom, mikor kőbolsik szentfazekat játszanak.
Szórakoztató.
Ebben a műfajban szili elftársnőt nem lehet lekörözni, mindig mosolygásra késztet, ha templomban látom.
Itt is van egy-két identitászavaros díszpéldány, háááát, inkább nem mondok semmit. :)

Én meg azt "imádom", amikor valaki bedöl a másokról szóló mendemondának. Kövebb bolsibb vagy te drágaságom mint én. :unsure:
0

#723 Guest_margomargo_*

 • Csoport: Guests

Elküldve: 28 December 2009 - 10:00 AM

Üzenet megtekintéseIdézés: Satrafa - Dátum: 27 December 2009 - 06:49 PM

Imádom, mikor kőbolsik szentfazekat játszanak.
Szórakoztató.
Ebben a műfajban szili elftársnőt nem lehet lekörözni, mindig mosolygásra késztet, ha templomban látom.
Itt is van egy-két identitászavaros díszpéldány, háááát, inkább nem mondok semmit. :)

Könnyebb a másik ember tetteit megmosolyogni, mint megérteni.

Az ember az élete során nem csak testben , de lélekben is változik. Nincs tökéletes ember, mint ahogy olyan sincs, aki életében semmi jót nem vitt véghez. A legtöbb ember vívódó lény, csak van, aki felvállalja, van, aki nem.
Gondolj olyan nagyokra mint Loyolai Szent Ignác vagy Luther!

Az ateistának sem tilos a Bibliát olvasni, a középkori művészek alkotásait csodálni.
0

#724 Felhasználó nem aktív   Medvetestver Ikon

 • Törzsvendég
 • Csoport: Members
 • Hozzászólás: 1544
 • Csatlakozott: 05-March 08

Elküldve: 28 December 2009 - 10:02 AM

Üzenet megtekintéseIdézés: margomargo - Dátum: 27 December 2009 - 06:57 PM

Én meg azt "imádom", amikor valaki bedöl a másokról szóló mendemondának. Kövebb bolsibb vagy te drágaságom mint én. :unsure:


Brekegi mindezt egy veressegű....
Tudod itt nincsen válság

Csak a sírodat ássák

Ugye izlik a gumicukor?

0

#725 Guest_margomargo_*

 • Csoport: Guests

Elküldve: 28 December 2009 - 10:15 AM

Üzenet megtekintéseIdézés: Medvetestver - Dátum: 28 December 2009 - 11:02 AM

Brekegi mindezt egy veressegű....

Mért pletykálsz Brum-brum Brúnó? :angry: Eddig sikerült titokban tartanom, hogy nyáron a Sóstón leégtem! :P :P
0

#726 Guest_margomargo_*

 • Csoport: Guests

Elküldve: 31 December 2009 - 07:37 AM

Idézet

Ghymes:
Új esztendő

Új esztendő, vígságszerző most kezd újulni,
Újulása víg örömet most kezd hirdetni,
Újulása víg örömet most kezd hirdetni.
Hirdeti már a messiást, el fog az jönni,
Legyetek a nagy Istennek igaz hívei,
Legyetek a nagy Istennek igaz hívei.
Új napokkal, bor - búzával látogass minket,
Így szentelünk mi is neked víg esztendőket,
Így szentelünk mi is neked víg esztendőket.
Elmúlt tőlünk az ó idő, melyben bánkódtunk,
Bánat miatt siralomra gyakran jutottunk,
Bánat miatt siralomra gyakran jutottunk.
Jutott hozzánk az új idő, melyben vigadjunk,
Vigadással úr Jézusnak glóriát mondjunk,
Vigadással úr Jézusnak glóriát mondjunk.

0

#727 Guest_margomargo_*

 • Csoport: Guests

Elküldve: 06 January 2010 - 05:09 AM

kép
Giotto di Bondone: A mágusok imádása
http://images.google...ficial%26sa%3DG
0

#728 Guest_margomargo_*

 • Csoport: Guests

Elküldve: 06 January 2010 - 11:20 AM

Idézet

1Jn 4,11-18

Szeretteim! Ha Isten így szeretet minket, nekünk is szeretnünk kell egymást! Istent soha nem látta senki. Ha szeretjük egymást, Isten bennünk lakik, és szeretete tökéletes bennünk. Abból ismerjük meg, hogy benne lakunk, és ő mibennünk, hogy a Lelkéből adott nekünk. Mi pedig láttuk, és tanúságot teszünk arról, hogy az Atya elküldte Fiát, mint a világ üdvözítőjét. Aki vallja, hogy ,,Jézus az Isten Fia', abban Isten benne marad, és ő Istenben. Mi, akik hittünk, megismertük a szeretetet, amellyel Isten szeret bennünket. Szeretet az Isten; aki a szeretetben marad, Istenben marad, és Isten őbenne. Isten szeretete azzal lesz teljes bennünk, hogy az ítélet napján is lesz reményünk. Mert amilyen ő, olyanok vagyunk mi is ezen a világon. A szeretetben nincs félelem. A tökéletes szeretet kizárja a félelmet, mert a félelem gyötrelemmel jár. Aki pedig fél, nem tökéletes a szeretetben.Idézet

Zs 71

Salamontól. Isten, add át ítéletedet a királynak, igazságodat a király fiának, hogy igazságosan ítélje népedet, és méltányosan szegényeidet. Békét teremjenek a hegyek a népnek, és igazságot a halmok. Szolgáltasson igazságot a nép szegényeinek, nyújtson a szegények fiainak segítséget, s alázza meg az erőszakoskodót. Éljen, amíg a nap és a hold, nemzedékről nemzedékre. Úgy szálljon le, mint az eső a rétre, s mint ahogy az esőcsepp öntözi a földet. Virágozzék napjaiban az igazság és a béke teljessége, amíg a hold el nem múlik. Uralkodjék tengertől tengerig, A folyamtól a földkerekség széléig. Boruljanak le előtte a sivatag lakói s ellenségei nyalják a port. Tarzis királyai és a szigetek hordjanak adományokat, Arábia és Sába királyai ajándékokat hozzanak. A föld minden királya hódoljon előtte, s legyen minden nemzet a szolgája. Mert ő megszabadítja a szegényt, aki hozzá kiált, s a szűkölködőt, akin senki sem segít. Megkönyörül a szegényen és a nincstelenen és megszabadítja a szűkölködőket. Megmenti őket az elnyomástól és az erőszaktól, mert szemében drága az ő vérük. Éljen és legyen része Arábia aranyában, imádkoznak is majd érte mindenkor; Áldják őt minden nap. Bőséggel legyen gabona a földön, s hullámozzék a hegyek tetején, mint a Libanon, olyan legyen termése; A város népe virágozzék mint a rét füve. Áldott legyen neve mindörökre, maradjon meg neve, amíg a nap ragyog; Benne nyerjen áldást a föld minden nemzetsége, dicsérje őt minden nemzet! Áldott legyen az Úr Isten, Izrael Istene, egyedül ő művel csodákat. Áldott legyen az ő fölséges neve örökre, teljék be fölségével az egész világ! Ámen! Ámen!

Idézet

Mk 6,45-52

Ezután mindjárt megparancsolta tanítványainak, hogy szálljanak bárkába, és menjenek előre a túlpartra, Betszaidába, amíg ő elbocsátja a tömeget. Miután elküldte őket, felment a hegyre imádkozni. Amikor beesteledett, a bárka a tenger közepén volt, ő meg egymaga a szárazon. Látta őket küszködni az evezéssel -- mert ellenkező szelük volt. Az éjszaka negyedik őrváltása körül odament hozzájuk a tengeren járva, majd el akart mellettük haladni. Azok pedig látva őt, amint a tengeren jár, kísértetnek nézték és fölkiáltottak, mert mindnyájan látták őt, és zavarba estek. De ő mindjárt megszólította őket, és azt mondta nekik: ,,Bízzatok! Én vagyok, ne féljetek!' Majd beszállt hozzájuk a bárkába, a szél pedig elállt. Ők erre még jobban álmélkodtak magukban. Nem okultak ugyanis a kenyerekből, s a szívük még érzéketlen volt.

0

#729 Guest_margomargo_*

 • Csoport: Guests

Elküldve: 18 January 2010 - 01:48 PM

Idézet

2Kor 10,17 - 11,2

Aki pedig dicsekszik, az Úrban dicsekedjék [Jer 9,22k]; mert nem az érdemel hitelt, aki önmagát ajánlja, hanem akit az Úr ajánl. Bárcsak eltűrnétek tőlem egy kis ostobaságot! Sőt viseljetek el engem is! Mert Isten féltékenységével vagyok féltékeny rátok. Eljegyeztelek ugyanis titeket egy férfinek, hogy mint tiszta szüzet vezesselek Krisztushoz.

Idézet

Zs 44

A karvezetőnek. A ,,Liliomok' szerint. Kóré fiaitól. Maszkíl. Szerelmes ének. Szívem ünnepi szózattól árad, a királynak zengem dalomat. Nyelvem, mint a gyorsíró vesszeje. Ékesebb vagy az emberek fiainál, kedvesség ömlik el ajkadon, azért áldott meg téged örökre az Isten. Kösd fel derekadra kardodat, te hős, dicsőségedet és ékességedet. Kelj útra ékességedben és haladj diadallal a hűségért, a szelídségért és az igazságért. Csodákra tanítson jobb kezed: hegyes nyilaid népeket terítenek le eléd a király ellenségeinek szívébe hatolnak. Királyi trónod, Isten, örökké áll, kormánypálcád az igazság pálcája. Szereted az igazságot, gyűlölöd a gonoszságot, azért kent fel téged Isten, a te Istened, az öröm olajával, társaid felett. Mirha, áloé és kasszia árad ruháidból, elefántcsont-palotákból hárfa gyönyörködtet. Királyleányok vannak díszes udvarodban; jobbodon a királyné áll, Ofír aranyától ékesen. Halljad, leányom, figyelj, hajtsd ide füledet, feledd el népedet és atyád házát. Íme, a király kívánja szépségedet. Hiszen ő a te urad, hódolj előtte. Ajándékkal esdik majd tekintetedet Tírusz leányai, s valamennyien a nép gazdagjai. Belül csupa szépség a király leánya, kívül arannyal átszőtt ruha takarja. Hímzett öltözetben vezetik a királyhoz, szűz társnői követik, hozzád vezetik őket. Örvendezve, ujjongással bevezetik őket, bevonulnak a király házába. Atyáid helyébe fiaid születnek, az egész világ fejedelmeivé teszed őket. Megemlékezem nevedről mindenkor, nemzedékről-nemzedékre, s dicsérni fognak érte a népek mindenkor és örökkön-örökké.

Idézet

Mt 25,1-13

Akkor hasonló lesz a mennyek országa a tíz szűzhöz, akik fogták lámpásaikat és kimentek a vőlegény elé. Öt közülük ostoba volt, öt pedig okos. Az ostobák ugyanis, amikor fölvették lámpásaikat, nem vettek magukhoz olajat. Az okosak viszont lámpásaikkal együtt olajat is vittek edényeikben. Mivel a vőlegény késett, mindnyájan elálmosodtak és elaludtak. Éjfélkor aztán kiáltás támadt: �,,Itt a vőlegény, gyertek ki elébe!�'' Ekkor a szüzek mindnyájan fölkeltek és rendbehozták lámpásaikat. Az ostobák ekkor így szóltak az okosakhoz: �,,Adjatok nekünk az olajotokból, mert lámpásaink kialszanak.�'' Az okosak ezt válaszolták: �,,Nehogy ne legyen elég se nekünk, se nektek, menjetek inkább az árusokhoz és vegyetek magatoknak.�'' Amíg azok elmentek vásárolni, megjött a vőlegény, és akik készen voltak, bementek vele a menyegzőre. Az ajtót bezárták. Később megjött a többi szűz is. Azt mondták: �,,Uram, uram! Nyiss ki nekünk!�'' De ő így válaszolt: �,,Bizony, mondom nektek: nem ismerlek titeket.�,, Legyetek tehát éberek, mert nem ismeritek sem a napot, sem az órát.

0

#730 Guest_margomargo_*

 • Csoport: Guests

Elküldve: 24 January 2010 - 11:33 AM

[quoteAz internet használatára buzdítja a papokat a pápaquote][/quote]http://www.metropol....lag/cikk/516070
0

#731 Guest_margomargo_*

 • Csoport: Guests

Elküldve: 26 January 2010 - 04:21 PM

Idézet

Idézet

2Tim 1,1-8

Pál, Isten akaratából, a Krisztus Jézusban való élet ígérete szerint Krisztus Jézus apostola, Timóteusnak, szeretett fiának. Kegyelem, irgalom és béke az Atyaistentől, és Krisztus Jézustól, a mi Urunktól! Hálát adok Istennek -- akinek, miként őseim, tiszta lelkiismerettel szolgálok --, szüntelenül, amikor éjjel-nappal megemlékezem rólad imádságaimban. Ilyenkor -- könnyeidre gondolva -- úgy szeretnélek látni, hadd teljek el örömmel, mert eszembe jut a benned levő képmutatás nélküli hit, amely előbb nagyanyádban, Loiszban, majd anyádban, Eunikében élt, és bizton tudom, tebenned is megvan. Éppen ezért figyelmeztetlek, szítsd fel magadban Isten kegyelmét, amely kézrátételem által benned van. Hiszen Isten nem a félénkség lelkét adta nekünk, hanem az erőét, a szeretetét és a józanságét. Ne szégyenkezz hát az Úrról való tanúságtétel miatt, sem énmiattam, aki őérte bilincseket hordok, hanem szenvedj velem az evangéliumért Isten erejének segítségével.

-- Delivered by Feed43 service
Tit 1,1-5

Pál, Isten szolgája, és Jézus Krisztus meghívott apostola, hogy Isten választottjait hitre és az igazi istentisztelet ismeretére vezesse, az örök élet reményében, amelyet örök idők előtt megígért Isten, aki nem hazudik, s aki a meghatározott időben ki is nyilvánította szavát az igehirdetés által, amelyet Üdvözítő Istenünk rendelete rám bízott: Títusznak, a közös hit révén szeretett fiának. Kegyelem és békesség az Atyaistentől és Krisztus Jézustól, a mi Üdvözítőnktől! Azért hagytalak Kréta szigetén, hogy ami hátramaradt, elvégezd, és városról-városra presbitereket rendelj, amint meghagytam neked:

-- Delivered by Feed43 service
Zs 95

Énekeljetek az Úrnak új éneket, énekeljetek az Úrnak minden földek! Énekeljetek az Úrnak, áldjátok nevét, hirdessétek napról-napra szabadítását! Hirdessétek dicsőségét a nemzetek között, csodatetteit minden népnek! Mert nagy az Úr, méltó a dicséretre, minden istennél félelmetesebb. Mert a nemzetek istenei mind csak hamis istenek, az Úr azonban egeket alkotott. Színe előtt fenség van és szépség, szentélyében ékesség és hatalom. Ünnepeljétek az Urat, népek családjai, ünnepeljétek az Úr dicsőségét és hatalmát. Adjátok meg az Úr nevének a dicsőséget, hozzatok áldozati ajándékokat és jöjjetek udvaraiba. Boruljatok le szent pompával az Úr előtt, rettegjen előtte az egész föld! Hirdessétek a nemzetek közt: ,,Király az Úr!' Megerősítette a föld kerekségét, hogy ne ingadozzék, s igazságosan ítéli a népeket. Örvendjenek az egek, ujjongjon a föld, zúgjon a tenger s ami betölti azt; Vigadjanak a mezők és minden, ami rajtuk van! Ujjongjon akkor az erdő minden fája az Úr előtt, mert eljön, eljön hogy megítélje a földet. Igazságban ítéli meg a föld kerekségét, s a népeket hűsége szerint.

0

#732 Guest_margomargo_*

 • Csoport: Guests

Elküldve: 17 February 2010 - 07:14 PMIdézet

Tavaszi nagytakarítás!Választásra készülünk ott kint a nagyvilágban, de lelkünk mélyén ki az úr?

Vajon ott bent, nem kellene-e elkezdődjön egy nagyon komoly kampány? Vajon a

bennünket belülről irányító hatalmakat, erőket nem kellene alázattal, bölcs

nyugalommal felülvizsgálni? Nézzük meg, hogy egyáltalán van kormánya, saját

magam számára elfogadott elvekkel az életemnek? Vagy csak simán sodródok,

játékszere vagyok a kinti világ pillanatnyi benyomásainak, kusza

ösztöneinek?Szerintem sem a politikai, sem a gazdasági reform nem fogja megoldani sem

népünk, sem az emberiség, még kevésbé a magam gondjait, egy komoly belső

lelki reform nélkül. Az ember önmagát, belülről kellene megreformálja!

Választásra készülve jó lenne elgondolkozni, hogy ott belül, lelkünk mélyén

ki van a kormányon, milyen pártok, hatalmak....? A dölyfös, mindenkit

leócsárló, letaposó, hatalom utáni vágyam?

Az anyag elvű bírvágy? A kapitalizmus fogyasztás ösztöne? Vagy az alkohol,

a különféle élvezeti cikkek iránti olthatatlan szomjam? Mi vezet, lényem

hajójában ki van kormányon? Bennem, ott legbelül a döntéseket ki hozza meg?Az ember hajlamos másokkal szemben nagyon kritikus lenni, és ez jól is van,

de ebből a szigorúságból nem ártana, ha egy rész önmagunk felé fordulna.Az általunk befogadott közel kétezer gyermek közül egy sem került hozzánk

csak azért, mert a románok, cigányok, magyarok szétverték volna a

családjaikat. Minden alkalommal a családot szétverő erő belülről jött:

figyelmetlenség, naivság, alkohol, lustaság, bűnös kilengés és fojtathatnám

a sort. Sajnos a családjainkat szétverő döntések ott bent, a lélek mélyén

születtek.. Persze jól esik hárítani, a felelősséget mások nyakába varrni,

az iskola, a TV, stb. Tudom, hogy jó lenne a fáradságos belső kemény munkát

kiszervezni, másokra bízni, egy vasárnap délelőtti szavazással mindent

megoldani. Ne csapjuk be magunkat: soha nem volt ennél nagyobb szabadság a

Kárpátmedencében, de talán soha nem volt ilyen kevés befelé fordulás, ilyen

kevés önuralmuk az embereknek, mint most. Önmagát kellene féken tartsa az

ember! Szomorú szívvel mondhatom, hogy a bennünk lévő bűnös vágyak, kapzsi

ösztönök okozták az elmúlt húsz évben a legtöbb kárt saját magunknak és

népünknek.Az utolsó ítélet nem lesz más, mint amikor Isten felmutatja azt az embert,

aki te lehettél volna. Nagy szelíden, csak annyit mond: "nézd ez lettél

volna, ha reggelente szépen, idejében felkelsz és a mindennapi munkádat

szépen elvégzed, ezek lettek volna a te drága gyermekeid, unokáid, ha te

bennem bízó lélekkel, vidáman, szépen, szorgalmasan, a jóban kitartva éled

életed... Ilyen lettél volna, ilyen lett volna a családod, néped, a közösség

melyből vétettél...., de sajnos, benned nem a józan ész, a szeretet, a

jóság, a szorgalmas kitartás uralkodott, hanem a bűnös vágyaid, kapzsi

ösztöneid, melyek aláásták önbizalmadat, életkedvedet, mely elnyelte életed

megannyi drága percét, óráját". Isten nem fog senkit elítélni, egyszerűen mi

mondjuk ki magunk felett az ítéletet azzal, hogy mindennapi döntéseinkben

milyen erőket engedünk életünk kormányához... Ott belül mi választunk,

döntünk, és ott bent is csak mi dönthetjük le a lelkünkre telepedett bűnös

zsarnokot.Milyen szép lenne, ha az elmúlt évek hibájából tanulva, egy hatalmas tavaszi

nagytakarításban, minden szinten a selejtes, önző, kapzsi, bűnös erőket,

letudnánk cserélni alázatos, becsületes, tiszta, dolgos családjainkra,

Istenre figyelő vezetőre...Isten adja, hogy mindannyian, ott legbelül is megtartsuk szabad

választásainkat.... Én a szeretetre, Istenre szavazok!Kisebb testvéri szeretettel,Csaba t.Déva, 2o1o


0

#733 Guest_margomargo_*

 • Csoport: Guests

Elküldve: 02 April 2010 - 04:15 PM


</h2>

Idézet

<h2>Napi evangélium

2010. április 2. – Nagypéntek Abban az időben Jézus kiment tanítványaival a Kedron völgyén túlra, ahol egy kert volt, s bement oda tanítványaival. Ezt a helyet ismerte Júdás is, aki őt elárulta, mert Jézus gyakran járt ide tanítványaival. Júdás kapott egy csapat katonát, valamint a főpapoktól és a farizeusoktól szolgákat, és kiment velük oda lámpákkal, fáklyákkal, fegyverekkel fölszerelkezve. Jézus tudott mindent, ami rá várt. Eléjük ment tehát és megkérdezte tőlük: „Kit kerestek?” Azok ezt válaszolták: „A názáreti Jézust.” Jézus erre így szólt: „Én vagyok.“ Júdás is ott volt köztük, aki elárulta. Mikor azt mondta nekik: „Én vagyok”, meghátráltak és a földre estek. Ezért újra megkérdezte tőlük: „Kit kerestek?” Azok ezt válaszolták: „A názáreti Jézust.” Erre Jézus így szólt: „Megmondtam már, hogy én vagyok. Ha tehát engem kerestek, engedjétek el ezeket!” Így beteljesedett, amit korábban megmondott: „Senkit sem veszítettem el azok közül, akiket nekem adtál.” Simon Péternél volt egy kard. Kirántotta, és a főpap szolgájára sújtott vele: levágta a jobb fülét. A szolgának Malkusz volt a neve. De Jézus rászólt Péterre: „Tedd vissza hüvelyébe kardodat! Ne igyam ki talán a kelyhet, amelyet az Atya adott nekem?”
Ekkor a csapat, az ezredes és a zsidó szolgák elfogták Jézust, és megkötözték. Először Annáshoz vezették, mert ő apósa volt Kaifásnak, aki abban az évben főpap volt. Ő adta a zsidóknak azt a tanácsot, hogy jobb, ha egy ember hal meg a népért. Simon Péter és egy másik tanítvány követte Jézust. Ez a tanítvány ismerőse volt a főpapnak, ezért bemehetett Jézussal a főpap udvarába, Péter meg kint várakozott a kapu előtt. A másik tanítvány, aki ismerőse volt a főpapnak, visszajött, szólt a kapuban őrködő lánynak, és bevitte Pétert. A kaput őrző szolgáló közben megjegyezte: „Talán te is ennek az embernek a tanítványai közül vagy?” Ő azt felelte: „Nem vagyok!” Mivel hideg volt, a szolgák és a fegyveresek tüzet raktak, hogy fölmelegedjenek. Péter is köztük álldogált, és melegedett. A főpap eközben tanítványai és tanítása felől faggatta Jézust. Jézus ezt válaszolta neki: „Én a világhoz nyíltan beszéltem. Mindig a zsinagógákban és a templomban tanítottam, ahova minden zsidónak bejárása van. Titokban nem mondtam semmit. Miért kérdezel hát engem? Kérdezd azokat, akik hallották, amit beszéltem. Íme, ők tudják, hogy miket mondtam!” E szavakra az egyik ott álló szolga arcul ütötte Jézust, és így szólt: „Így felelsz a főpapnak?” Jézus ezt mondta neki: „Ha rosszul szóltam, bizonyítsd be a rosszat, ha viszont jól, akkor miért ütsz engem?” Ekkor Annás megkötözve elküldte őt Kaifás főpaphoz.
Simon Péter még mindig ott állt, és melegedett. Újra megkérdezték tőle: „Talán te is az ő tanítványai közül vagy?” Ő így felelt: „Nem vagyok!” A főpap egyik szolgája, aki rokona volt annak, akinek Péter levágta a fülét, megjegyezte: „Nem téged láttalak én a kertben ővele?” De Péter ismét tagadta; és ekkor mindjárt megszólalt a kakas.
Kaifástól tehát elvezették Jézust a helytartóságra. Kora reggel volt. A zsidók nem mentek be a helytartóságra, hogy tisztátalanná ne váljanak, és elkölthessék a húsvéti bárányt. Ezért Pilátus jött ki hozzájuk, és megkérdezte: „Mivel vádoljátok ezt az embert?” Azok azt felelték: „Ha nem volna gonosztevő, nem adtuk volna őt a kezedbe!” Pilátus ezt mondta: „Vigyétek el, és ítélkezzetek fölötte ti a saját törvényetek szerint!” A zsidók ezt válaszolták neki: „Nekünk senkit sem szabad megölnünk!” Így beteljesedett, amit Jézus arról mondott, hogy milyen halállal fog meghalni. Pilátus visszament a helytartóságra, maga elé hívatta Jézust, és megkérdezte tőle: „Te vagy-e a zsidók királya?” Jézus így válaszolt: „Magadtól mondod ezt, vagy mások mondták neked rólam?” Pilátus ezt felelte: „Hát zsidó vagyok én? Saját néped és a főpapok adtak a kezembe. Mit tettél?” Ekkor Jézus így szólt: „Az én országom nem ebből a világból való. Ha ebből a világból volna az országom, szolgáim harcra kelnének, hogy ne kerüljek a zsidók kezére. De az én országom nem innét való.” Pilátus megkérdezte: „Tehát király vagy?” Jézus így felelt: „Te mondod, hogy király vagyok. Én arra születtem, és azért jöttem a világba, hogy tanúságot tegyek az igazságról. Aki az igazságból való, az hallgat a szavamra!” Erre Pilátus azt mondta: „Mi az igazság?” E szavak után Pilátus újra kiment a zsidókhoz és ezt mondta nekik: „Én semmi vétket sem találok benne. Szokás azonban nálatok, hogy húsvétkor valakit szabadon bocsássak. Akarjátok-e, hogy elbocsássam nektek a zsidók királyát?” De ők ismét kiáltozni kezdtek: „Ne ezt, hanem Barabást!” Barabás rabló volt.
Ekkor Pilátus fogta Jézust, és megostoroztatta. Akatonák tövisből koszorút fontak, a fejére tették, és bíborszínű köntöst adtak rá. Azután eléje járultak, és így gúnyolták: „Üdvöz légy, zsidók királya!” És közben arcul verték. Pilátus ezután újra kiment, és így szólt hozzájuk: „Íme, elétek vezetem őt, hogy megtudjátok: nem találok benne semmi vétket.” És kijött Jézus, töviskoronával, bíborruhában. Pilátus pedig így szólt: „Íme, az ember!” A főpapok és a szolgák, mihelyt meglátták őt, kiáltozni kezdtek: „Feszítsd meg! Feszítsd meg!” Pilátus azt mondta nekik: „Vigyétek, feszítsétek őt ti keresztre, mert én semmi vétket sem találok benne!” De a zsidók ezt felelték: „Nekünk törvényünk van, és a törvény szerint meg kell halnia, mert Isten fiává tette magát!” Amikor Pilátus meghallotta ezt, még jobban megijedt. Visszament a helytartóságra, és újra megkérdezte Jézust: „Honnan való vagy?” De Jézus nem válaszolt neki semmit. Erre Pilátus azt mondta neki: „Nem felelsz nekem? Talán nem tudod, hogy hatalmam van arra, hogy megfeszítselek, vagy arra, hogy elbocsássalak?” Erre Jézus azt mondta: „Semmi hatalmad sem volna fölöttem, ha onnan felülről nem kaptad volna. Ezért annak, aki engem a kezedbe adott, nagyobb a bűne.”
Ettől fogva Pilátus azon volt, hogy szabadon bocsássa Jézust. A zsidók azonban ezt kiáltozták: „Ha szabadon bocsátod, nem vagy a császár barátja. Mert mindaz, aki királlyá teszi magát, ellene szegül a császárnak.” E szavak hallatára Pilátus kivezet- tette Jézust, maga pedig a bírói székbe ült a kövezett udvaron, amelyet héberül Gabbatának hívnak. A húsvéti készület napja volt, a hatodik óra körül. Így szólt a zsidókhoz: „Íme, a királyotok!” De azok így kiáltoztak: „El vele, el vele! Feszítsd meg!” Pilátus megkérdezte: „Keresztre feszíttessem a királyotokat?” A főpapok azonban ezt felelték: „Nincs királyunk, csak császárunk!” Erre kiszolgáltatta nekik, hogy keresztre feszítsék.
Ekkor a zsidók átvették Jézust. A keresztet ő maga vitte, míg oda nem ért az úgynevezett Koponyák helyére, amelyet héberül Golgotának hívnak. Ott keresztre feszítették őt, s két másikat is vele, jobb és bal felől, Jézust meg középen. Pilátus feliratot is készített, és a keresztfára tétette. Ez volt ráírva: „A názáreti Jézus, a zsidók királya.” A feliratot sokan olvasták a zsidók közül, mert az a hely, ahol Jézust megfeszítették, közel volt a városhoz. Héberül, latinul és görögül volt felírva. A zsidó főpapok kérték Pilátust: „Ne azt írd: A zsidók királya hanem ahogy ő mondta: A zsidók királya vagyok”. Pilátus azonban ezt válaszolta: „Amit írtam, megírtam.”
A katonák pedig, miután Jézust keresztre feszítették, fogták a ruháit, négyfelé osztották, mindegyik katonának egy részt. Azután a köntöse következett. A köntös varratlan volt, egy darabból szabva, ezért így szóltak egymáshoz: „Ezt ne vágjuk szét, inkább vessünk rá sorsot, hogy kié legyen!” Így beteljesedett az Írás: „Szétosztották maguk között ruháimat, s a köntösömre sorsot vetettek.” A katonák pontosan ezt tették.
Jézus keresztje mellett ott állt anyja, anyjának nővére, Mária, Kleofás felesége, és Mária Magdolna. Amikor Jézus látta, hogy ott áll anyja és a tanítvány, akit szeretett, így szólt anyjához: „Asszony, íme, a te fiad!” Azután a tanítványhoz szólt: „Íme, a te anyád!” Attól az órától fogva házába fogadta őt a tanítvány.
Jézus tudta, hogy minden beteljesedett. De hogy beteljesedjék az Írás, így szólt: „Szomjazom.” Volt ott egy ecettel telt edény. Belemártottak egy szivacsot, izsópra tűzték, és a szájához emelték. Mikor Jézus megízlelte az ecetet, így szólt: „Beteljesedett!” És fejét lehajtva kilehelte lelkét.
A zsidók pedig, mivel az előkészület napja volt, és a holttestek nem maradhattak a kereszten, megkérték Pilátust, hogy töresse meg a keresztre feszítettek lábszárát, és vetesse le őket a keresztről. Az a szombat ugyanis nagy ünnep volt. Elmentek tehát a katonák, és megtörték a lábszárát az egyiknek is, a másiknak is, akit vele együtt fölfeszítettek. Amikor azonban Jézushoz értek, látták, hogy már meghalt. Ezért nem törték meg a lábszárát, hanem az egyik katona beledöfte lándzsáját az oldalába. Ekkor vér és víz folyt ki belőle. Az tanúskodik erről, aki látta ezt, és az ő tanúságtétele igaz. Jól tudja ő, hogy igazat mond, hogy ti is higgyetek. Mert mindez azért történt, hogy beteljesedjék az Írás: „Csontot ne törjetek benne!” És ami az Írás más helyén áll: Föltekintenek arra, akit keresztülszúrtak.”
Arimateai József, aki Jézus tanítványa volt, bár a zsidóktól való élelmében csak titokban, engedélyt kért Pilátustól, hogy levehesse Jézus testét. Pilátus megengedte. El is ment, és levette Jézus testét. Eljött Nikodémus is, aki korábban egyszer éjszaka ment Jézushoz. Hozott mintegy száz font mirha- és áloékeveréket. Fogták Jézus testét, és fűszerekkel együtt gyolcsleplekbe göngyölték. Így szokás temetni a zsidóknál. Azon a helyen, ahol keresztre feszítették, volt egy kert, a kertben pedig egy új sírbolt, ahova még nem temettek senkit. Mivel a sír közel volt, a zsidók készületi napja miatt oda temették Jézust.
Jn 18,1-19,42

0

#734 Guest_margomargo_*

 • Csoport: Guests

Elküldve: 02 April 2010 - 04:18 PM

kép
0

#735 Guest_margomargo_*

 • Csoport: Guests

Elküldve: 03 April 2010 - 09:28 PM

kép

http://www.youtube.c...feature=related
0

#736 Guest_margomargo_*

 • Csoport: Guests

Elküldve: 04 April 2010 - 07:06 PM

A temetés hagyományai és teológiája

http://www.vjrktf.hu/ksz/ks990307.htm
0

#737 Felhasználó nem aktív   bocsok Ikon

 • Törzsvendég
 • Csoport: Members
 • Hozzászólás: 4594
 • Csatlakozott: 06-May 06

Elküldve: 26 April 2010 - 06:12 PM

Egy kicsit a topic címéhez...

- Bölcskei: A fellélegzés időszaka kezdődik

„Sok ember számára a fellélegzés időszaka kezdődik, még akkor is, ha tudjuk, hogy a beszorítottság és a megkötöttség leszűkíti a mozgásteret” - fogalmazott az országgyűlési választások vasárnapi, második fordulója után Bölcskei Gusztáv református püspök hétfőn kiadott közleményében.A kormány és az egyházak kapcsolatáról a zsinat lelkészi elnöke azt mondta: „Az utóbbi években átélt dilettantizmus és rosszindulat után csak jobb jöhet. Le kell ülniük azoknak tárgyalni, akik egymást stratégiai partnernek tekintik, hiszen vannak olyan ügyek, amelyekben eddig is vállaltunk feladatokat. Egy olyan kormányzattal másként lehet tárgyalni, aki ezt elfogadja és nem az egyháznak nyújt segítséget, hanem az egyházon keresztül az embereknek” - hangsúlyozta a püspök.

Bölcskei Gusztáv szerint az előző kormány legnagyobb hibája az volt, hogy a közösségeket gyengítette. Bölcskei Gusztáv szerint ezek után „a legfontosabb, hogy a fejekben és a szívekben rend legyen, a közösségek megerősödjenek, mert vannak olyan nehézségek, amelyeken csak együtt lehet túljutni”.A fenti gondolatok mindenkinek megszívlelendőek... :)
0

#738 Guest_margomargo_*

 • Csoport: Guests

Elküldve: 13 May 2010 - 03:23 PM

Idézet

Búcsúbeszédében Jézus így szólt tanítványaihoz: „Még egy kis idő és már nem láttok engem, és ismét egy kis idő és viszontláttok engem, (mert az Atyához megyek.)” Tanítványai erre így tanakodtak: „Mit akar mondani ezzel: Még egy kis idő és már nem láttok engem, és ismét egy kis idő és viszontláttok engem? És hogy: Az Atyához megyek? Mit jelent az, hogy: Még egy kis idő? Nem értjük, mit beszél.” Jézus észrevette, hogy kérdezni akarják, így szólt tehát hozzájuk: „Azon tanakodtok, hogy azt mondtam: Még egy kis idő és már nem láttok engem, és ismét egy kis idő és viszontláttok engem? Bizony, bizony, mondom nektek: Sírni fogtok és jajgatni, a világ pedig örül. Szomorkodni fogtok, de szomorúságtok örömre fordul.”
Jn 16,16-20
kép

0

#739 Felhasználó nem aktív   Ritimmti Ikon

 • Newbie
 • Pipa
 • Csoport: Members
 • Hozzászólás: 1
 • Csatlakozott: 13-May 10

Elküldve: 18 May 2010 - 06:36 PM

Kedves Felhasználók!

Beleolvastam egy-két levelezéseitekbe, és a figyelmetekbe ajánlom szeretettel a következő linket:

www.onedate.org

Minél több új egyház üti föl a fejét, annál inkább elveszik a Lényeg...
A Ti jó szándékú hozzáállásotok is fontos annak az EGYSÉGnek a megvalósulásában, ami majd egyszer felülemelkedik minden hasztalan jogi és teológiai vitákon.

Üdv!
R
0

#740 Guest_margomargo_*

 • Csoport: Guests

Elküldve: 18 May 2010 - 09:18 PM

Üzenet megtekintéseIdézés: Ritimmti - Dátum: 18 May 2010 - 08:36 PM

Kedves Felhasználók!

Beleolvastam egy-két levelezéseitekbe, és a figyelmetekbe ajánlom szeretettel a következő linket:

www.onedate.org

Minél több új egyház üti föl a fejét, annál inkább elveszik a Lényeg...
A Ti jó szándékú hozzáállásotok is fontos annak az EGYSÉGnek a megvalósulásában, ami majd egyszer felülemelkedik minden hasztalan jogi és teológiai vitákon.

Üdv!
R


Köszönjük! De ez moost sokkal fontosabb:

Üzenet megtekintéseIdézés: csopi5408 - Dátum: 18 May 2010 - 10:50 PM

Egyházi segélyszervezetek

A Baptista Szeretetszolgálat és az Adra (Adventista Fejlesztési és Segély Alapítvány) közös akció keretében tartós élelmiszereket, ivóvizet valamint háztartási fertőtlenítő szereket oszt a kedden gyorssegély formájában Sátoraljaújhelyen a kitelepített rászorulók részére. A segélyosztásban a Kelet Magyarországi Speciális Mentők és a Rescue24 tagjai vesznek részt. A speciális mentők egy másik csoportja Székesfehérváron segít a viharkárok enyhítésében.

A segélyszervezet munkatársai hétfő éjszaka Edelénynél vettek részt az árvízi védelemben. Az árvízkárosultak számára felajánlott adományokat Baptista Szeretetszolgálaton keresztül a következő számlaszámon juttathatják el a rászorulókhoz:


KDB Bank 13555555-55555555-55555555 - "Árvíz 2010"

A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet gyorssegéllyel támogatja az általuk „özönvízként” jegyezett katasztrófa áldozatait. Felajánlásokra lehetőség van online felületen és a következő számlaszámon:


(OTP) 11705008-20464565 – „Hazai árvizek 2010”

A Máltai Szeretetszolgálat kiképzett katasztrófavédelmi önkéntesei is részt vesznek az árvíz elleni védekezésben. A szervezet sátoraljaújhelyi és pécsi intézményei folyamatosan fogadják az áradások miatt kitelepített családokat.

Az önkéntesek a védekezési munkálatok alatt végig a kitelepített családokkal maradnak, gondoskodnak a diétára, vagy gyógyszeres kezelésre szoruló cukorbeteg, lisztérzékeny, vagy allergiával küzdők speciális ellátásáról, valamint segítenek a traumák feldolgozásában is.

A károsultak megsegítésére a Szeretetszolgálat honlapján kívül a következő bankszámlaszámon keresztül van lehetőség:


OTP 11784009-20200673

A görög-katolikus egyház LEGOTT görögkatolikus segélycsapatukkal vesz részt a mentésben. Az egyház kéri, hogy az adományokat a 11100702-19204886-41000007 (Hajdúdorogi Egyházmegye) számú számlára utalják "Árvízkárosultaknak" megjelöléssel.

A Magyar Református Szeretetszolgálat munkatársai Kazincbarcikán segítenek, ahol a felső-barcikai városrészben derékig ér a víz. A szeretetszolgálat munkatársai Edelény után mentek Kazinbarcikára, itt adták át a nagyobbik részét a több mint fél millió forint értékű adománynak, amely élelmiszercsomagokat, matracokat, gumicsizmákat és fertőtlenítőszereket tartalmazott.

A tájékoztatás szerint munkatársaik a homokzsákok pakolásában segédkeznek, és a szeretetszolgálat egy újabb csapata is elindult Kazinbarcikára. A szeretetszolgálat is gyűjtést indított, számlaszámuk:


CIB BANK 10702019-85008898-511000005.

0

 • (66 Oldal)
 • +
 • « Első
 • 35
 • 36
 • 37
 • 38
 • 39
 • Utolsó »
 • Nem indíthatsz témát.
 • Nem szólhatsz hozzá ehhez a témához.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó


feedback

BelépésElfelejtetted a jelszavad?
Új felhasználó regisztrálása